Best Accuracy Calibration Problem

Best Accuracy Calibration Problem

Postby rederik79 » Tue May 16, 2017 5:48 am

My situation:
Last Isaac version with Windows 10 Home 64 bit
PowerPod Ant+ S.W. 6.21
Garmin 810 last firmware
So the best calibration accuracy does not work, I set the device with isaac, the PP make the pairing with my speed sensor, i going on the road i see the led blink red \ green, i press the button and the led change to yellow and i start the ride, when the display of my garmin show me 50w i see the led but this every does not turn red but it's ever blink yellow, so i decide to continue to 100w, this time the led blink red and If i press the button then blink red \ green, press again and the procedure restart, but not from 0w but 50w and the number does not increase.

In another try i'm arrived at 50w i see the led red, so stop and the led turns yellow, and come back, the value increase to 100w and finally the value change with real power but after any seconds the calibration mode restart and the PP show again the red \ Green led

I'm very frustrated, i have tryed everything

Please, help me
rederik79
 
Posts: 8
Joined: Tue May 16, 2017 4:03 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby Velocomp » Tue May 16, 2017 6:20 am

Hmm...

Please post a side, top and front view showing how your PP is attached to your bike.
John Hamann
Velocomp
Velocomp CEO
 
Posts: 3864
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby rederik79 » Tue May 16, 2017 6:42 am

Velocomp wrote:Hmm...

Please post a side, top and front view showing how your PP is attached to your bike.


Ok, John when come back to home I will post the photo. However, the PP is positioned on the central Garmin combo bracket, It has no forward cables and the word powerpod is perpendicular to the ground
rederik79
 
Posts: 8
Joined: Tue May 16, 2017 4:03 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby Velocomp » Tue May 16, 2017 8:26 am

If you have a ride file in your PP, please post the most recent one as well.
John Hamann
Velocomp
Velocomp CEO
 
Posts: 3864
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby rederik79 » Tue May 16, 2017 10:10 am

Velocomp wrote:If you have a ride file in your PP, please post the most recent one as well.


Today, in my last attempt, i maked a O&B calibration, apparently in a right mode. When the value showed on my garmin 100w, this have changed with the real power, so i have thinked "finally", but after 10 seconds the value as gone to 0 and the led on powerpod as cominig to flashing in red\green again.
When i cameback in my home i connected the PP on isaac and i found the file, but this file is a ride and not a calibration file.
Now i'm at work but when come back to home i will attach the photos and this last ride file.
I hope you can solve this problem
rederik79
 
Posts: 8
Joined: Tue May 16, 2017 4:03 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby Velocomp » Tue May 16, 2017 2:30 pm

Please post whatever ride file is in your PowerPod. This will help me figure out what is going on.
John Hamann
Velocomp
Velocomp CEO
 
Posts: 3864
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby rederik79 » Tue May 16, 2017 3:07 pm

Velocomp wrote:Please post whatever ride file is in your PowerPod. This will help me figure out what is going on.


John, file and photo posted....
Attachments
rsz_img_20170516_205146.jpg
rsz_img_20170516_205146.jpg (67.42 KiB) Viewed 221 times
rsz_img_20170516_205128.jpg
rsz_img_20170516_205128.jpg (74.49 KiB) Viewed 221 times
iBike_05_16_2017_1104_4_km.ibr
(39.5 KiB) Downloaded 3 times
rederik79
 
Posts: 8
Joined: Tue May 16, 2017 4:03 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby mejulie69 » Thu May 18, 2017 6:01 pm

Having exactly the same problem. It goes through the calibration to 100W, then starts flashing red / green and watts start climbing from 0 again.
mejulie69
 
Posts: 2
Joined: Thu May 18, 2017 4:54 pm

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby Velocomp » Fri May 19, 2017 7:03 am

rederik79 wrote:
Velocomp wrote:Please post whatever ride file is in your PowerPod. This will help me figure out what is going on.


John, file and photo posted....


Please contact technicalsupport@velocomp.com for next steps. Your wind sensor appears to be behaving improperly.
John Hamann
Velocomp
Velocomp CEO
 
Posts: 3864
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby Velocomp » Fri May 19, 2017 7:03 am

mejulie69 wrote:Having exactly the same problem. It goes through the calibration to 100W, then starts flashing red / green and watts start climbing from 0 again.


Please contact technicalsupport@velocomp.com for next steps.
John Hamann
Velocomp
Velocomp CEO
 
Posts: 3864
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby rederik79 » Mon May 22, 2017 11:18 am

Hi Jhon, I attach your calibration file and the file of my race yesterday, can you give a look and tell me if all worked properly or if the data is not congruent?
I weight 81 kg for 185 cm in height.

And i ask you, if i change my wheels, now i mount a low profile with 25c clicnher, with a high profile with a 23c clincher, i need a new calibration?
Attachments
iBike_05_21_2017_0553_205_km.ibr
(1.3 MiB) Downloaded 2 times
iBike_05_18_2017_1605_4_km_CalRide.ibr
(39.98 KiB) Downloaded 2 times
rederik79
 
Posts: 8
Joined: Tue May 16, 2017 4:03 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby Velocomp » Mon May 22, 2017 1:15 pm

Your 205KM ride file is fine.

No, you won't need to do a new calibration when you change wheels.
John Hamann
Velocomp
Velocomp CEO
 
Posts: 3864
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby rederik79 » Mon May 22, 2017 2:30 pm

Velocomp wrote:Your 205KM ride file is fine.

No, you won't need to do a new calibration when you change wheels.


Great, thank you very much.
rederik79
 
Posts: 8
Joined: Tue May 16, 2017 4:03 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby rederik79 » Thu May 25, 2017 4:54 pm

Sorry John, but in downhill the PP sign a elevated power, if i pedaling soft any time i see the power zone 7 or more. Why?
You work to solve this problem?
rederik79
 
Posts: 8
Joined: Tue May 16, 2017 4:03 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby Velocomp » Thu May 25, 2017 6:04 pm

If you go into any kind of tuck on a downhill, and soft pedal, PP will show high watts. This is normal behavior.
John Hamann
Velocomp
Velocomp CEO
 
Posts: 3864
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Best Accuracy Calibration Problem

Postby rederik79 » Fri May 26, 2017 12:53 am

Velocomp wrote:If you go into any kind of tuck on a downhill, and soft pedal, PP will show high watts. This is normal behavior.


But this also happens if the pedal is normally downhill, the power displayed and always too high.
rederik79
 
Posts: 8
Joined: Tue May 16, 2017 4:03 am


Return to PowerPod General Questions

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 3 guests