Wind cal changed in middle of the ride

Wind cal changed in middle of the ride

Postby still-chasing » Sat Feb 13, 2016 3:15 pm

During my ride today, noticed a sudden change/loss of power about halfway. It's a misty morning. I just let it go hoping the computer will correct itself. About 7 miles before home, I finally can't help it so I stopped and checked the "set up". Wind Cal was VERY HIGH. Blew air in the port to blow out any blockage if any and then click Wind Cal to reset to zero. But every time i click, the number stay high or sometimes negative. I then did a trip reset and did the same. "wind cal" numbers stayed high. I merged the 2 files together.
Thanks!
Attachments
iBike_02_13_2016_0647_53_Miles.ibr
2 files merged
(531.36 KiB) Downloaded 32 times
still-chasing
 
Posts: 135
Joined: Sun Mar 28, 2010 5:23 pm

Re: Wind cal changed in middle of the ride

Postby still-chasing » Tue Feb 16, 2016 10:11 am

How do I repair the bad file I mentioned above. Thanks!
still-chasing
 
Posts: 135
Joined: Sun Mar 28, 2010 5:23 pm

Re: Wind cal changed in middle of the ride

Postby Velocomp » Tue Feb 16, 2016 12:31 pm

It looks like the mist blocked your wind sensor. If you ride often in these conditions it's time to upgrade to a Newton 6!!

I used the Tools/Repair Selection for Blocked Wind Sensor... command to get your file back to normal. Highlight the bad wind data then apply the command.

Repaired ride file is attached.
Attachments
Screen Shot 2016-02-16 at 5.26.37 PM.png
Screen Shot 2016-02-16 at 5.26.37 PM.png (513.65 KiB) Viewed 648 times
iBike_repaired_02_13_2016_0647_53_Miles.ibr
(544.96 KiB) Downloaded 32 times
John Hamann
Velocomp
Velocomp CEO
 
Posts: 4319
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Wind cal changed in middle of the ride

Postby still-chasing » Wed Feb 17, 2016 1:36 am

Thank you.
still-chasing
 
Posts: 135
Joined: Sun Mar 28, 2010 5:23 pm


Return to Newton Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest