Newton gets very hot when 'charging'

Newton gets very hot when 'charging'

Postby aytchkay » Tue Jul 07, 2015 5:02 pm

I plugged in my Newton today to download a ride but it would not "connect". I tried another cable but still no connection. Then my Mac issued a warning to "disconnect USB device using excessive power" (or similar message). I disconnected it and noticed that the Newton was VERY HOT at the bottom portion of the unit.

What could be the issue? I could not see the "charging" symbol when I pressed the left button and Isaac did not show "connected". One thing I noticed is that the cable receptor is not obvious which way the cable goes in. I'm always guessing and push it in the way shows the least resistance and it always seemed to work.

Any ideas??

aytchkay...
aytchkay
 
Posts: 54
Joined: Tue Mar 11, 2008 4:30 pm
Location: Chicago

Re: Newton gets very hot when 'charging'

Postby Velocomp » Tue Jul 07, 2015 8:46 pm

Please email tore@velocomp.com

Your Newton may require some factory TLC.
John Hamann
Velocomp
Velocomp CEO
 
Posts: 4336
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Newton gets very hot when 'charging'

Postby aytchkay » Wed Jul 08, 2015 8:25 am

Thanks for the reply...

I emailed 'tore@velocomp.com' but I keep getting delivery failures!!
aytchkay
 
Posts: 54
Joined: Tue Mar 11, 2008 4:30 pm
Location: Chicago

Re: Newton gets very hot when 'charging'

Postby Velocomp » Wed Jul 08, 2015 8:27 am

aytchkay wrote:Thanks for the reply...

I emailed 'tore@velocomp.com' but I keep getting delivery failures!!


My bad. tgore@velocomp.com
John Hamann
Velocomp
Velocomp CEO
 
Posts: 4336
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am


Return to Newton Setup

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest